Quadres Nutricionals del Veganisme Autèntic: Una Referència Dietètica Essencial (L’edició catalana)

Quadres Nutricionals del Veganisme Autèntic: Una Referència Dietètica Essencial

(l’edició catalana)

Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial  és una referència essencial de la planificació dietètica per als vegans al voltant del món, la qual proporciona informació diària dietètica calculada comparable per a la nutrició d’origen vegetal qualificada al veganisme autèntic, permetent els seguir i implementar la seva pràctica dietètica de la manera més fàcil, més saludable i més natural possible.

Els quadres nutricionals continguts en aquesta edició en la llengua catalana proporcionen les recomanacions del valor diari de les micro i macronutrients dietètics essencials en general, mentre que també subministrant la informació alimentària comparable específica de la font d’alimentació, a més dels càlculs de les mitjanes del grup alimentari rellevants. En total, Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial consisteix en les vint-i-set quadres mostrant informacions dietètiques essencials científicament calculades, cadascun dels quals conté quatre a sis panells estadístics, fent així cada quadre entre quatre a sis pàgines en longitud. En conseqüència, aquesta referència proporciona la informació dietètica diària comparable per a prop dels quaranta o més nutrients dietèticament rellevants amb els compostos dietèticament relacionats per a més de dos-cents aliments d’origen vegetal d’una manera fàcil d’utilitzar.

Els càlculs del valor diari en aquests quadres de referència s’han fet sobre la base de les recomanacions estàndard de l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units per a una dieta de 2,000 calories al dia, mentre que la informació del quadre de les ingestes dietètiques de referència s’ha formulat sobre la base del consell de la Junta d’Aliments i Nutrició (FNB) de l’Institut de Medicina de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units, que, per exemple, proporciona la informació sobre les seves aproximacions relatives a la ingesta diària recomanada (RDA), la ingesta adequada (AI), el consum màxim tolerable (TUL) i el rang acceptable de distribució de macronutrients (AMDR) per els nutrients seleccionats de l’essència per als individus sans per gènere.

Amb l’ajuda dels Quadres Nutricionals del Veganisme Autèntic, els vegans tenen la possibilitat d’estar completament informats sobre el contingut dietètic dels ingredients del seu aliment bàsic de la manera més sistemàtica, més completa i més fiable, permetent-los estar adequadament conscients sobre la qualitat i el contingut nutricional dels seus aliments en la planificació i implementació de les seves dietes.

En aquesta edició, següents panells de les ingestes dietètiques de referència i els quadres nutricionals organitzats en els grups estan disponibles:

Quadre 1 Ingestes Dietètiques de Referència (sis panells) conté la informació sobre la ingesta diària recomanada (RDA), la ingesta adequada (AI), el consum màxim tolerable (TUL) i el rang acceptable de distribució de macronutrients (AMDR) per als individus sans per gènere.

Quadre 2 Baies (quatre panells) conté la informació dietètica cap a les vuit baies d’aliment diferents, mentre que una comparació de les dades de FINELI i USDA per a totes les espècies de baies està proporcionada, així com la mitjana del grup per ambdues les sèries de dades.

Quadre 3 Cereals del nord (cinc panells) conté la informació dietètica sobre els cinc tipus de cereals alimentaris, incloent també les quatre varietats de blat, així com la mitjana del grup. Des dels cereals són una font important de la proteïna en les dietes humanes, aquest quadre també proporciona un panell que especifica la informació sobre el desglossament dels aminoàcids de la proteïna.

Quadre 4 Cereals del sud (cinc panells) conté la informació dietètica sobre els tres tipus de cereals alimentaris, juntament amb les tres varietats de moresc i els cinc tipus i les dues formes d’arròs, així com la mitjana del grup. Donada la importància dels cereals alimentaris com una font substancial de les proteïnes, un panell que especifica la informació sobre el desglossament dels aminoàcids de les proteïnes també està inclòs.

Quadre 5 Fruites comercials i hortícoles comuns (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les vuit espècies diferents amb les dues varietats de raïm i els quatre tipus de peres, així com una observació mitjana per a les peres, juntament amb la mitjana del grup.

Quadre 6 Cítrics (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les set espècies diferents, juntament amb les tres varietats d’aranja, així com la mitjana del grup.

Quadre 7 Fruites tropicals (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les set espècies diferents, juntament amb les dues varietats de kiwi i la mitjana del grup.

Quadre 8 Melons (quatre panells) conté la informació dietètica sobre els quatre melons diferents, així com proporcionant una comparació de les dades de FINELI i USDA per a la síndria i el cantalup, juntament amb la mitjana del grup.

Quadre 9 Herbes fresques (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les set herbes diferents, incloent-hi els valors diaris per als dos tipus de menta amb la mitjana del grup.

Quadre 10 Herbes seques (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les quatre herbes diferents, així com la mitjana del grup.

Quadre 11 Espècies (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les set espècies diferents, així com la mitjana del grup.

Quadre 12 Llavors d’espècies (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les set varietats de les llavors d’espècies, a més de la mitjana del grup.

Quadre 13 Pebrots d’espècies (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les quatre varietats dels pebrots picants, juntament amb la mitjana del grup.

Quadre 14 Fesols i pèsols frescs (sis panells) conté la informació dietètica sobre les cinc varietats de fesols frescs, a més de també les tres formes de pèsols, així com les mitjanes del grup per a tots dos. Atès que les lleguminoses són una font important de la proteïna en les dietes humanes, un panell que especifica informació sobre la composició d’aminoàcids de la proteïna també és proporcionat.

Quadre 15 Fesols de les Amèriques (sis panells) conté informació dietètica sobre les onze varietats diferents, incloent-hi els tres tipus del fesol de lima, així com la mitjana del grup. Donada la importància dels fesols com a una font prominent de la proteïna, un panell que proporciona informació sobre la descomposició d’aminoàcids de la proteïna també és inclòs.

Quadre 16 Fesols i llenties d’Àsia (sis panells) conté informació dietètica sobre les sis varietats de fesols, juntament amb les dues llenties diferents, així com les mitjanes del grup separades per als fesols i les llenties. Igual que amb altres taules de les lleguminoses, un panell que especifica informació sobre el desglossament d’aminoàcids de la proteïna també és proporcionat.

Quadre 17 Nous i llavors (quatre panells) conté informació dietètica sobre les quatre nous juntament amb les quatre llavors comestibles així com les mitjanes del grup per a tots dos.

Quadre 18 Brots, créixens, i verdures (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les dues varietats de créixens i els dos tipus de brots juntament amb les tres espècies diferents de les verdures comparables, incloent també la mitjana comú per a los créixens i brots, així com la mitjana separada per a les verdures.

Quadre 19 Cols (quatre panells) conté informació dietètica sobre les nou espècies diferents, incloent-hi també la informació per a les parts del bròquil, juntament amb les dues varietats de col arrissada, així com la mitjana del grup.

Quadre 20 Cogombre i tomàquets (quatre panells) conté la informació dietètica sobre els quatre tomàquets diversos, juntament amb les dues sèries d’informació dietètica per al cogombre, així com les mitjanes del grup separades per a tots dos.

Quadre 21 Enciams, espinacs i vegetals de fulla (quatre panells) conté la informació dietètica cap als cinc enciams diferents, a més dels tres varietats d’espinacs i els dos tipus de vegetals de fulla, així com les mitjanes del grup separats dels enciams i espinacs

Quadre 22 Cebes (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les set varietats de les cebes alimentàries diferents, així com la mitjana del grup.

Quadre 23 Pebrots (quatre panells) conté la informació dietètica sobre els tres pebrots dolços diferents, a més de les tres varietats dels pebrots picants i els dos tipus dels pebrots de cera, així com les mitjanes del grup separades per als pebrots dolços i picants.

Quadre 24 Vegetals de tija (quatre panells) conté la informació dietètica cap a les cinc hortalisses de tija comestible, així com la mitjana del grup.

Quadre 25 Carbassons i carbasses (quatre panells) conté la informació dietètica cap a les cinc carbasses d’hivern i les tres d’estiu, juntament amb les observacions mitjanes per als dos grups així com la mitjana del grup agregat.

Quadre 26 Vegetals d’arrel (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les nou espècies diferents de les hortalisses d’arrel, incloent-hi les tres varietats de patates, així com la mitjana del grup.

Quadre 27 Vegetals d’Àsia (quatre panells) conté la informació dietètica sobre les vuit espècies asiàtiques juntament amb la xaiota, una hortalissa cucurbitàcia de les Amèriques, entre elles les tres cols xineses i les dues varietats de rizomes, així com un valor mitjà per a les cols xineses.

Finalment, l’apèndix d’aquest llibre conté una quadre amb l’índex dels micro i macronutrients comuns en companyia de les traduccions de la terminologia en anglès.

 

Informació de publicació

Llibre electrònic, tapa dura i tova: 160 pàgines
Editorial: Authentic Vegan Publishing (5 d’agost de 2017)
Llengua: Català
ISBN-13: 978-1-38-977039-5, 978-1-38-977037-1 (dura sobrecoberta/imatge), 978-1-38-977036-4 (tova); 978-1-387-05818-1 (llibre electrònic)
Dimensions del producte: 5 x 8 en (13 x 20 cm)

 

Més informació

Seguiu aquest enllaç per adquirir Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial en la llengua catalana.

Seguiu aquest enllaç per obtenir informació sobre l’edició en castellà de Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial.

Seguiu aquest enllaç per obtenir informació sobre l’edició en xinès simplificat de Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial.

Seguiu aquest enllaç per obtenir informació sobre l’edició en xinès tradicional de Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial.

Seguiu aquest enllaç per obtenir informació sobre l’edició en anglès de Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial.

Seguiu aquest enllaç per obtenir informació sobre l’edició en francès de Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial.

Seguiu aquest enllaç per obtenir informació sobre l’edició en portuguès de Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial.

Please follow this link to obtain information on Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial in English language.

Utilitzeu el següent formulari per enviar preguntes i / o comentaris sobre Quadres Nutricionals del Veganisme Auténtic: Una Referència Dietètica Essencial.

 

[contact-form][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website ‘ type=’url’/][contact-field label=’Comments and/or questions’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Comments are closed.